voor kind- & oudercoaching

Hoe werkt het?

Je kunt eerst met jouw ouders komen kennismaken. Daarna volgt een intakegesprek met jouw ouders. Zij vullen daarvoor een intakeformulier in. Dat bespreken we tijdens het intakegesprek. Daarna kom je bij de KidsTalk coach voor een aantal sessies. Hoe dat precies gaat ligt aan waarvoor je bij de coach komt en wat je leuk vindt om te doen. Bij ieder kind is dat weer anders.

Hoe vaak en hoe lang?

Je ziet de coach ongeveer 5 tot 10 keer. Dat kan ook korter of langer zijn. Iedere keer kom je een uurtje langs of komt de coach een uurtje bij jou. Dat ligt aan wat is afgesproken. Na 5 keer bespreken wij met jouw ouders hoe het gaat. Wat jij aan de coach vertelt blijft tussen jou en de coach. Jij bepaalt dus ook wat de coach en/of jullie samen aan je ouders vertellen. De coach mag niet zomaar dingen doorvertellen aan je ouders zonder jouw toestemming.

Als laatste volgt een afrondend gesprek en nemen we op een leuke manier afscheid.

Waarom komen kinderen bij KidsTalk?

  • ze voelen zich vaak boos of verdrietig;
  • ze voelen zich buitengesloten, gepest of pesten zelf
  • ze vinden het moeilijk om voor zichzelf op te komen;
  • ze zijn bang voor het maken van toetsen of het doen van spreekbeurten
  • concentreren vinden ze lastig
  • ze piekeren veel en kunnen daardoor moeilijk slapen
  • leren gaat niet zo lekker, bijvoorbeeld lezen en/of rekenen
  • hun ouders zijn gescheiden en dat vinden ze lastig
  • ze hebben veel verdriet omdat er iemand dood is gegaan
  • Of iets anders….

Vind je iets in je leven even niet zo leuk? Soms zit je niet zo goed in je vel omdat op school of thuis dingen niet lekker lopen. Net als volwassenen kun je als kind ook wel eens ergens last van hebben, of ergens boos of verdrietig over zijn. Dat is helemaal niet raar of vreemd.  Vaak kun je dingen zelf of met behulp van papa en/of mama oplossen. Maar het kan ook zijn dat dat juist niet lukt. Dan kan het helpen om naar een kindercoach te gaan.

 

Een kindercoach gaat samen met jou onderzoeken wat jij graag anders wilt in je leven, op school, thuis of in het omgaan met anderen. Samen bespreken we wat je daarvoor kunt leren en hoe we dat gaan doen. Daarbij gaan we kijken naar wat je al kunt en waar je goed in bent. Dat gaan we namelijk gebruiken om een oplossing te vinden voor jouw probleem of situatie. Het vinden van een oplossing doen we door gesprekjes af te wisselen met spelen. Spelen kan van alles zijn, bijna alles kan. Bijvoorbeeld tekenen, bewegen, spelletjes doen, knutselen, schilderen, en nog veel meer.

Kinderen

Trainingen & workshops

 

Binnenkort volgt de agenda vanaf september 2013.

 

 

 

 

 

 

Bekijk de volledige agenda >

 

KidsTalk bij jou in de buurt

 


KidsTalk coaches in jouw buurt weergeven op een grotere kaart